Zeewolde

TOP Zeewolde; Officiële opening Toeristisch Overstap Punt (TOP) in Zeewolde

Op woensdag 20 november openden gedeputeerde Jop Fackeldey en wethouder Egge Jan de Jonge het Toeristisch Overstap Punt op de parkeerplaats aan het Woldstrand in Zeewolde (ter hoogte van restaurant Fika).  Nu kunnen fietsers in alle Flevolandse gemeenten vanaf een goed bereikbare parkeerplaats een fiets- of wandelroute beginnen. Zeewolde telt drie TOP’s, de andere twee staan bij camping de Parel en Jachthaven de Eemhof.

Onthulling TOP-bord

Vanuit een TOP starten verschillende fiets- en wandelroutes.

Een toeristisch overstappunt (TOP) is een perfect startpunt waar de auto achtergelaten kan worden om van daaruit heerlijk te fietsen of te wandelen. De fietsroutes zijn gebaseerd op het welbekende fietsknooppuntennetwerk. Zo kunnen toeristen heel gemakkelijk de mooiste plekken van Flevoland ontdekken. Een TOP staat in de buurt van horeca en is herkenbaar aan de informatiezuil van bijna 3 meter hoog. De aangegeven routes lopen door de mooiste gebieden met onderweg verschillende bezienswaardigheden.

Bijzonder in Zeewolde is dat naast de informatiezuil aan het Woldstrand een solarbankje komt.
Geïntegreerde zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten deze om in schone elektriciteit. Apparaten met een stroomverbruik tot 1,55 Ampère, zoals een telefoon, tablet of laptop, kunnen hier worden opgeladen. Er zijn twee USB-oplaadpunten en één 230 volt oplaadpunt. Het bankje wordt in het voorjaar geplaatst.

Er zijn meer TOP’s in Flevoland
In 2018 hebben alle gemeenten in Flevoland, samen met Provincie Flevoland, afgesproken om te investeren in de realisatie van diverse Toeristische Overstappunt locaties. Met de ontwikkeling van TOP’s in Flevoland wordt het gebruik van de knooppunten- en routenetwerken in deze prachtige en unieke regio gestimuleerd. Door de TOP’s worden er ook meer toeristen vanuit andere provincies aangetrokken om te komen wandelen en/of fietsen. Meer informatie over de TOP’s is terug te vinden op: https://www.visitflevoland.nl/nl/doe/fietsen-wandelen/toeristische-overstappunten

*Foto: Jeannette van der Linden

Advertentie