Zeewolde

Troep Stadsreus met scouts uit Zeewolde naar Zuid Korea

Zeven scouts genaamd Renske, Daan, Daniel, Willem, Stijn, Senna en Julian uit Zeewolde gaan naar Zuid-Korea voor de World Scout Jamboree. Ze worden vergezeld door hun begeleiders, Robert en Dirk.

De World Scout Jamboree is een groot scoutingevenement dat eens in de vier jaar wordt gehouden. De editie van 2023 vindt plaats van 1 tot 12 augustus in SaeManGeum, Zuid-Korea. Hierbij komen ongeveer 50.000 scouts van ruim 150 landen uit de hele wereld samen. Omdat het evenement maar één keer in de vier jaar plaatsvindt, kan elke scout slechts één keer deelnemen, tenzij ze later als staflid terugkeren.
De reis naar Zuid-Korea vereist veel voorbereiding en fondsenwerving. De groep uit Zeewolde van scouting Jan Wandelaar heeft geld ingezameld voor de reis naar Zuid Korea en de voorbereidende kampen.

3 van de 7 scouts uit Zeewolde die naar Zuid Korea gaan in hun World Scout Jamboree tenue
3 van de 7 scouts uit Zeewolde die naar Zuid Korea gaan in hun World Scout Jamboree tenue

Dit door werken, maar ook met extra klussen en bijvoorbeeld ook het verkopen van aanmaakblokjes op het Kerstfestijn. Ook moesten de cijfers wel goed zijn om over te zijn.

In Zuid-Korea zijn er tal van outdoor activiteiten en workshops waar de scouts aan kunnen deelnemen. Er zijn vijf kamplocaties met verschillende subkampen. De Zeewolder scouts maken deel uit van de groep de Stadsreuzen, samen met 28 andere scouts van andere afdelingen uit Nederland.

Eind mei was er een voorbereidingskamp in Ommen waar 2000 Nederlandse scouts aanwezig waren. Dit is het grootste aantal scouts dat ooit vanuit Nederland naar de World Scout Jamboree is gegaan.
De groepen vliegen vanuit verschillende locaties in Europa naar Seoul.

Elke groep, of 'troep', heeft een thema dat gerelateerd is aan een insect. Het thema van de Stadsreuzen is de hoornaar zweefvlieg; dit insect wordt weergegeven op hun insigne voor de das. Alle Nederlandse troepen dragen hetzelfde uniform en das, maar elke troep heeft ook een eigen das en logo. Extra badges, ook van andere troepen, worden meegenomen. Samen met de ook meegenomen klompjes zijn deze ruilwaar met andere (internationale) scouts. Zo ontstaan er aandenkens en collecties voor het leven.

De Stadsreuzen vertrekken maandag 24 juli naar Ede, waar ze zullen samenkomen met andere groepen om vervolgens vanuit Schiphol naar Zuid-Korea te vliegen.

Advertentie