Loading...

Tulpenkunst  in de etalage
Tulpenkunst in de etalage

In de periode dat de Tulpenroute Flevoland gereden wordt, ziet het centrum er extra fleurig uit. Kunstkring Zeewolde en de Centrumondernemers Zeewolde hebben namelijk de handen ineen geslagen, met als resultaat “Tulpenkunst in de etalage”.

Van 13 april tot en met 5 mei worden zo'n twintig winkelpanden opgefleurd met tulpenkunst. “Wij werden gevraagd door de organisatie van de Tulpenroute Flevoland, afdeling Zeewolde, of wij kunstenaars beschikbaar hadden voor tulpenkunst in de etalage”, aldus Marijke Peschel, Kunstkring Zeewolde. “Deze vraag uitgezet onder onze leden en dit resulteerde al snel in meer dan twintig aanmeldingen”. Inmiddels waren de centrumondernemers ook al benaderd waarna het maken van de juiste match kon beginnen. De tentoongestelde kunst varieert van schilderijen, foto’s tot glaskunst. Alle kunstwerken zijn afkomstig van Zeewoldenaren.

Daarnaast wordt het centrum verder aangekleed met tulpen wat een extra lentegevoel geeft in deze periode.

Tulpenroute Flevoland vindt plaats van 13 april tot en met 5 mei 2019. Auto- en fietsroutes (Zeewolde, Lelystad en Dronten) zijn te downloaden vanaf www.tulpenrouteflevoland.nl.
Tevens verkrijgbaar bij het toeristisch informatiepunt in de FlevoMeer Bibliotheek in Zeewolde.

Meer informatie kunt u ook opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.