Zeewolde

Turner vraagt steun op weg naar de top

Turner Bryan Vis is momenteel volop in training voor het Jeugd-EK en het European Youth Olympics Festival, maar “om één en ander mogelijk te maken”, is de vijftienjarige Zeewoldenaar een crowdfundingactie begonnen.

“Turnen is mijn lust en mijn leven”, legt Bryan uit. “Ik ben als vijfjarige begonnen met turnen en inmiddels train ik zes dagen per week bij SV PAX in Hoofddorp, waar ik ook naar school ga. Iedere dag vertrek ik om 7.00 uur van huis en ben ik rond 19.00 uur weer thuis. Ik doe mee aan de Nederlandse competitie en we bereiden ons nu dus ook voor op internationale wedstrijden, zoals het Jeugd-EK en het EYOF.”

Turner vraagt steun op weg naar de top

Bryan heeft een internationale talent-status en zijn uiteindelijke doel is om ooit op de Olympische Spelen te mogen staan. Op zijn weg naar de top wordt Bryan begeleidt door zijn ouders, die hem dagelijks brengen en halen. “Zij rijden hiervoor ongeveer 1.650 kilometer per week”, zegt Bryan, die aangeeft dat daar “ook nog de contributie, kleding etc” bijkomt.

“Om één en ander mogelijk te maken ben ik op zoek naar mensen die mij willen helpen om dit mogelijk te maken.” Daarom is hij een crowdfundingactie gestart. “Bij iedere donatie boven de € 100,- krijg je een uitnodiging voor het bijwonen van één van mijn wedstrijden.”

De crowdfunding-campagne van Bryan is te vinden via deze link.

Advertentie