Zeewolde

Oud-Zeewoldense toegetreden tot kabinet Rutte IV

In Den Haag zijn vandaag de ministers van het kabinet Rutte IV beëdigd. Hanke Bruins Slot (de nieuwe mninister van Binnenlandse Zaken) bracht haar jonge jaren door in Zeewolde.


Schooldirecteur Mannes Schoppink van de Regenboog in Zeewolde heeft een oude schoolfoto uit 1987 voor zich. "Daar sta ik zelf, in een iets jeugdiger uitvoering. En dat is Hanke, ook in iets jeugdiger uitvoering." Met een glimlach van oor tot oor staat de toen 10-jarige Hanke op de schoolfoto. Haar vader was een paar jaar daarvoor de eerste burgemeester van Zeewolde geworden.

Twee nieuwe ministers groeiden op in Flevoland

In de klas was de jonge Hanke niet 'de dochter van', maar gewoon Hanke. "Ik vond haar altijd een leergierige leerling", vertelt Schoppink. In de jaren die volgden, zag meester Mannes hoe Bruins Slot steeds hogerop kwam. Als Kamerlid bracht ze al eens een bezoek aan haar oude school. De politica ging toen met leerlingen in gesprek. Schooldirecteur Mannes Schoppink zou het zeker leuk vinden als Hanke Bruins Slot ook als minister van Binnenlandse Zaken eens een les maatschappijleer zou geven op haar oude basisschool.

Meester Mannes Schoppink is trots dat zijn leerling Hanke Bruins Slot zo ver is gekomen. "Ik zou tegen haar zeggen: 'blijf gewoon jezelf.' Dan komt ze een heel eind." Ook Jos Becker uit Creil is trots dat zijn oud-buurjongen nu minister is. "Ik denk dat het gewoon goed is dat je uit een dorp dat soort mensen hebt. Die over de wereld gaan en hun kennis uitspreiden naar iedereen toe."

Dit is een bericht van Omroep Flevoland in het kader van de samenwerking tussen de omroepen.

Advertentie