Zeewolde

Tweede Paasdag: LOZ het op!

Het Paasweekend is een mooie gelegenheid om er met elkaar op uit te gaan. Door de corona crisis vallen alle leuke activiteiten helaas in het water. Samen toch wat leuks doen als gezin of familie en de deur niet uit? Doe dan mee met Loz het op! Deze kennisquiz wordt gespeeld op Tweede Paasdag bij de Lokale Omroep Zeewolde, via Facebook en YouTube. Loz het op! is een quiz over en door Zeewolde die geheel online is te spelen.

Tweede Paasdag: LOZ het op!

De strijd aan gaan

Jan van Beek van de LOZ en Wenda Westerhuis zochten naar een activiteit die Zeewolde in deze onzekere tijden verbindt, maar waarbij wel alle regels worden gehandhaafd om de corona crisis te bestrijden. “Iedereen gekluisterd aan Youtube en Facebook, samen strijdend voor leuke prijzen: zo zien we de quiz voor ons’’, aldus een enthousiaste Wenda. “We zorgen voor leuke prijzen die we gaan inkopen bij de lokale winkeliers, om ze ook te laten weten dat we aan hen denken!’’

Jan: “Het moet een quiz zijn waarvan een gezin denkt: daar gaan we eens even goed voor zitten! Vragen over ons dorp, over wat er zich allemaal afspeelt in het dorp, maar ook wat algemene vragen om de hersens te laten kraken…We hopen dat Zeewolde de strijd met elkaar aangaat.’’

De quiz wordt gespeeld via het populaire Kahoot! Een programma waarmee je online een quiz kunt spelen. Vooral jongeren zijn bekend met deze spelvorm, Kahoot wordt vaak ingezet op school bij bepaalde vakken. Door LOZ het op! als Kahoot te maken, hoopt de lokale omroep dat het hele gezin aanhaakt bij dit spel. Een uitleg over hoe je meedoet aan de quiz is nu al te vinden op de site van de lokale omroep!

,,De Paasritten, evenementen en open dagen zijn allemaal verboden, nu kun je Tweede Paasdag toch online iets gezelligs doen. We gaan ervoor zorgen dat mensen met het spelen van de quiz, alle mooie dingen van Zeewolde weer eens voorbij zien komen. Het moet je vooral een positief gevoel geven. En je wilt natuurlijk winnen!’’, aldus een enthousiaste Erik Wallenburg, die ook ondersteunt in het organiseren van LOZ het op!

De quiz Loz het op! wordt gespeeld op Tweede Paasdag tussen 14 en 15 uur via het Facebook en YouTubekanaal van Lokale Omroep Zeewolde.

De Quiz wordt mede mogelijk gemaakt door Q-AV. 

Advertentie