Zeewolde

Tweede plogging event in Zeewolde

Onder het motto ‘Zeewolde Zonder Zwerfafval’ organiseert Leefbaar Zeewolde op 19 september het tweede plogging evenement in ons dorp. Plogging, een samenvoeging van de woorden ‘plocka’ (pakken; Zweeds) en ‘joggen’ combineert hardlopen met het verzamelen van zwerfafval in een meegenomen vuilniszak. Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Geschat wordt dat er in Nederland 50 miljoen kilo zwerfafval per jaar op straat of in het groen belandt. Dat zorgt voor veel ergernis. Zwerfvuil is slecht voor natuur, dier en mens.

Tweede plogging event in Zeewolde

‘We proberen met deze actie mensen enthousiast te krijgen om tijdens het hardlopen het zwerfafval mee te nemen uit de wijken en de bossen rondom onze kern’, aldus Ben Sonneveld medeorganisator van het evenement. Uiteraard kan men ook wandelend meedoen en via ‘trash walking’ het zwerfafval opruimen. Vuil dat niet vervoerbaar is kan overigens ook via de app BuitenBeter aangegeven worden.

Maatschappelijke partners: meer uitgiftepunten

Vorig jaar was het plogging event een groot succes en werd er ongeveer 300 kg zwerfafval verzameld. De organisatie van het plogging evenement is erg blij dat het dit jaar kan rekenen op de steun van twee maatschappelijke partners; Altius Fysiotherapie en vakantiepark RCN. Beide partners zullen elk een inname- en uitgifte punt voor hun rekening nemen. Dat maakt dat er dit jaar drie inname- en uitgifte punten voor het plogging event zijn. De eerste is in het Centrum, bij de oversteekplaats van Albert Heijn, tegenover Juwelier Christoffels, de tweede bij Fysiotherapie Altius, op de Marsweg 24a, het derde punt is bij de RCN, nabij Brasserie ’t Wolderwijd.

Deelnemers kunnen zich op 19 september van 10.00-13.00 aanmelden bij een van de drie punten. Deelnemers ontvangen een hesje, handschoenen en een vuilniszak om het vuil te verzamelen. Bij het inleveren van het verzamelde vuil wacht een kleine ludieke beloning. Diegene die het leukste selfie inlevert zal worden beloond met de ‘Ploggingprijs’.

Foto: Archief 2019

Advertentie