Zeewolde

Uitbreiding basisscholen Polderwijk

De Polderwijk groeit en als gevolg daarvan hebben de basisscholen Panta Rhei en Kaleidoscoop meer lokalen nodig. Bij de Panta Rhei komt een verdieping met vier lokalen op het deel van het gebouw waar de kinderopvang van Stichting Kinderopvang Zeewolde is gevestigd. Hier gaan beide scholen gebruik van maken.

Uitbreiding basisscholen Polderwijk

Tijdelijke huisvesting kinderopvang

Tijdens de bouw is het niet mogelijk om de kinderopvang gebruik te laten maken van de huidige ruimten. Daarom is in overleg met de Stichting Kinderopvang Zeewolde besloten om voor de kinderopvang een tijdelijke huisvesting te plaatsen achter balletschool/theater De Kluit aan de Gedempte Gracht 5.

Overlast

De gemeente probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken voor omwonenden en bezoekers van kerk Het Kruispunt, balletschool/theater De Kluit en de scholen. Zo wordt onder andere een afgeschermde bouwweg aangelegd, gescheiden van het overige verkeer en de schoolkinderen.

Informatieavond in mei 2019

Op 13 mei organiseert de gemeente een inloopavond voor omwonenden en andere belanghebbenden in de Panta Rhei. De uitnodiging voor deze avond wordt begin april gestuurd.

Raadsbesluit

Op 25 april neemt de gemeenteraad een besluit over het krediet dat beschikbaar moet komen voor de tijdelijke huisvesting van de kinderopvang. Als de raad akkoord geeft, wordt de tijdelijke huisvesting voor de kinderopvang begin september 2019 geplaatst. De bouwvoorbereiding van de Panta Rhei begint ook in september 2019. Vanaf eind 2020 kunnen Panta Rhei en Kaleidoscoop gebruik maken van de nieuwe lokalen.

Advertentie