Zeewolde

Vaccinatiestraat Zeewolde in sporthal De Horst

GGD Flevoland opent met ingang van 6 mei een vaccinatielocatie in Zeewolde. In overleg met de gemeente is sporthal De Horst uitgekozen als de locatie in Zeewolde waar inwoners van Flevoland gevaccineerd kunnen worden tegen COVID-19.

De Horst kan ruimte bieden aan 4 tot maximaal 6 zogenaamde priklijnen. Afhankelijk van de beschikbaarheid van het vaccin, besluit GGD Flevoland wekelijks hoeveel lijnen in gebruik worden genomen.
GGD Flevoland gaat in eerste instantie om de twee weken gedurende een week vaccineren in Zeewolde. In de week dat er niet gevaccineerd wordt in De Horst, vaccineert de GGD in Dronten. Er wordt wekelijks op donderdag gewisseld tussen de locaties. Er is gekozen voor deze dag vanwege de aanleveringsmomenten van de vaccins.

Burgemeester Gerrit Jan Gorter heeft ervoor gepleit, dat inwoners van Zeewolde terecht kunnen in eigen dorp. “Het is mooi dat inwoners nu voor zowel testen als vaccinatie in het dorp kunnen blijven.”

Sporthal de Horst

GGD Flevoland vaccineert inwoners van Flevoland conform de vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid. Mensen die in aanmerking komen voor een vaccinatie door de GGD krijgen een uitnodiging thuisgestuurd, zij hoeven hier niets voor te doen. Wanneer zij een uitnodigingsbrief hebben gekregen, kunnen zij bellen voor een afspraak via het telefoonnummer dat vermeld staat in de brief die zij ontvangen.

Voor meer informatie kijk ook op: coronavaccinatie.nl

Foto's: Sporthal de Horst ©LOZ

Advertentie