Zeewolde

Onderzoek biodiversiteit en natuur in gemeentegroen

In de periode van half april tot eind juli vindt er een inventarisatie plaats van vleermuizen die in Zeewolde voorkomen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Hunink Ecologie. Omdat de vleermuizen in het donker vliegen doen de ecologen hun werk als het donker is. Ze dragen een reflecterende jas met daarop de naam van het bedrijf.

Natuurwaarden worden in beeld gebracht:
Ecologisch adviesbureau Hunink Ecologie brengt de natuurwaarden in Zeewolde voor de gemeente in beeld. Vooral in het zuidelijk deel van het dorp onderzoekt het bureau de natuur en biodiversiteit in het gemeentelijk groen. Er wordt gelet op beschermde en zeldzame soorten dieren en planten. De gemeente houdt bij het beheren van het groen rekening met deze informatie. U kunt een bijdrage leveren aan het onderzoek door bijzondere waarnemingen in te voeren op 'waarneming.nl'

Vleermuis Zeewolde, foto Bureau Hunink.JPG


Het inventariseren van vleermuizen is onderdeel van het onderzoek:
Om de soorten vleermuizen goed te onderscheiden werken de ecologen met een ontvanger die de hoge, voor mensen niet hoorbare, tonen opneemt (batdetector). Deze geluiden worden door vleermuizen geproduceerd om te navigeren en te jagen op insecten. Elke vleermuissoort heeft een eigen frequentie zodat de ecoloog ook kan zien welke soorten waar vliegen of zelfs waar zij hun verblijf hebben.

Wat is Waarneming.nl?
Waarneming.nl is het grootste natuurplatform van Nederland en België. Het platform wil iedereen in staat stellen om via het internet natuurwaarnemingen op te slaan en te delen. Zo leggen we met elkaar de natuurrijkdom vast voor nu én voor de toekomst.


*Foto: vleermuis Zeewolde, Bureau Hunink

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie