Vanaf 28 oktober start nieuwe manier afval inzamelen

Vanaf 28 oktober start nieuwe manier afval inzamelen

Vanaf maandag 28 oktober (Week 44) start de nieuwe manier van afval inzamelen voor huishoudens in laagbouwwoningen.

Dit vermeld de gemeente op de gemeentepagina. Plastic afval, blik en drinkpakken verzamelt u in een container bij u thuis. Het restafval brengt u naar een ondergrondse container in uw buurt.

Omwisselen van afvalcontainers

In de week van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november (week 44) zet u uw container voor restafval op de normale inzameldag aan de weg. Ook als de container niet helemaal vol is. HVC leegt deze container en neemt hem direct mee. Diezelfde dag zet HVC de nieuwe container voor plastic afval, blik en drinkpakken bij u voor de deur. U hoeft niet thuis te zijn.

Brief HVC

HVC stuurt in de week vóór de omruil van de containers een brief met informatie over de veranderingen. In deze brief staat het nieuwe inzamelschema en welke ondergrondse containers u voor restafval kunt gebruiken.

Nieuwe milieupas

Bij deze brief zit ook een nieuwe milieupas. Met deze pas heeft u toegang tot het afvalbrengstation. Uw oude pas wordt dan geblokkeerd.

Afvalkalender op website HVC en app

Vanaf het moment dat u de plasticbak heeft ontvangen, kunt u de nieuwe inzameldagen zien op de afvalkalender op de website www.hvcgroep.nl/afvalkalender of download de gratis HVC afval-app en stel een automatische melding in. Dan ontvangt u een melding van welke afvalsoort die dag wordt opgehaald.


Advertentie