Zeewolde

Verbouwing sportcomplex het Baken

Zeewolde krijgt een nieuw zwembad en een gerenoveerde sporthal. Sportcomplex Het Baken voldoet dan aan de nieuwste, vooral duurzame, eisen en is dan klaar voor vele jaren zwem- en sportplezier. Voordat het zover is, moet er nog wel het een en ander gebeuren.

Sportcomplex het Baken

Wat gebeurt er?

Momenteel kunnen bouwbedrijven zich inschrijven om een offerte te mogen uitbrengen voor de realisatie van dit project. Als alles volgens planning verloopt, wordt in januari 2020 bekend gemaakt welke onderneming de opdracht krijgt. In het voorjaar worden de bouwplannen uitgewerkt. Het sportcomplex gaat dan in de zomervakantie van 2020 dicht om begin 2022 weer te kunnen openen.

Zwemlessen gaan gewoon door

Er wordt druk gewerkt aan een plan voor tijdelijke voorzieningen. Ook tijdens de verbouwing is het de bedoeling dat de lessen voor kinderen en doelgroepen worden gegeven door onze eigen zwemonderwijzers, maar dan in een zwembad in de omgeving. Heeft u dus plannen om uzelf of uw kind aan te melden voor zwemles of een doelgroeples, laat u zich dan niet weerhouden door de verbouwingsplannen.

Tijdelijke sporthal

Vanaf januari 2020 is ook duidelijk welke noodvoorziening wordt ingezet ter vervanging van de sporthal. Het gebruik van de tijdelijke voorziening voor het seizoen 2020-2021 wordt in goed overleg met de verenigingen en scholen gedaan.

Informatie

Zodra er meer bekend is over de verbouwing en de tijdelijke voorzieningen voor zwembad en sporthal, wordt deze informatie gedeeld met de verenigingen, scholen en andere vaste bezoekers van Het Baken. De informatie wordt ook vermeld op de gemeentelijke website en het Facebookaccount van Het Baken.

(Foto's: Jos Oostendorp)

Advertentie