Zeewolde

'Verdachte schietpartij Zeewolde stuurde moordenaars Peter R. de Vries aan'

Een Poolse man die vastzit voor een poging tot moord op een man in Zeewolde is in de cel opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries. Het Openbaar Ministerie bevestigt dit na berichten van Het Parool en het AD. Het zou gaan om de 27-jarige Krystian M.

Krystian M. wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een schietpartij in Zeewolde in oktober 2021. Op klaarlichte dag werd toen in de Kerkstraat met een automatisch vuurwapen geschoten op een Poolse man. Het slachtoffer raakte ernstig gewond aan zijn been. Volgens een medeverdachte moesten ze de man 'een lesje leren'.

'Verdachte schietpartij Zeewolde stuurde moordenaars Peter R. de Vries aan'

Het Openbaar Ministerie verdenkt M. er nu dus ook van betrokken te zijn bij de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries in juli 2021. M. zou onder meer berichten hebben gestuurd naar mannen die de moord zouden hebben gepleegd. Via een telefoon heeft hij onder meer de opdracht 'deze hond moet je hebben' en 'leeg die ding op hem' verstuurd naar verdachte Delano G.

M. is volgens de kranten AD en Het Parool te linken aan Ridouan Taghi, die wordt beschouwd als opdrachtgever van de moord op De Vries.

Dit is een bericht van Omroep Flevoland in het kader van de samenwerking tussen de omroepen.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie