Zeewolde

Verontwaardiging over prijsstijging stadswarmte

Grote verontwaardiging bij inwoners van Zeewolde en Lelystad die gebruik maken van stadsverwarming van EnNatuurlijk. De prijs die zij betalen voor hun energie is fors gestegen, in sommige gevallen gaat het bijna om een verdubbeling van het tarief.

Bewoners van de wijken Warande in Lelystad en Polderwijk in Zeewolde zijn boos. Daar zorgt EnNatuurlijk voor elektriciteit en warmte. Veel afnemers van stadswarmte vinden het oneerlijk dat ze de dupe worden van de stijgende energieprijzen omdat ze niet kunnen wisselen van energieleverancier. Een landelijke petitie waarmee tegen de prijsstijging wordt geprotesteerd is donderdag ruim 17.000 keer ondertekend.

EnNatuurlijk zegt de zorgen van de klanten te begrijpen en zegt de tarieven te moeten verhogen door de hogere gasprijs. Ook bij de verwarming door biogas is volgens de energieleverancier aardgas nodig en die prijs wordt doorberekend aan de klant. Het gaat volgens EnNatuurlijk om een gemiddelde tariefstijging van 54 procent per huishouden. Dat komt neer op zo'n 50 euro per maand. Daar gaat nog een compensatieregeling vanuit het Rijk vanaf waardoor elk huishouden gemiddeld 28 euro per maand meer moet betalen voor stadswarmte dan afgelopen jaar.

Dit is een bericht van Omroep Flevoland. De Lokale Omroep Zeewolde en Omroep Flevoland werken samen om de lokale nieuwsvoorziening te vergroten.

Advertentie