Loading...

Oral History Zeewolde
Vervlogen tijden komen tot leven tijdens Pinkendag

Tijdens de Pinkendag op 7 september in Zeewolde, kunnen bewoners de eerste fragmenten beluisteren uit interviews van het project Oral History Zeewolde. De betrokken vrijwilligers van Landschapsbeheer Flevoland hebben inmiddels een aantal inspirerende verhalen van pioniers opgetekend. Het gaat hierbij om hun ervaringen tijdens de periode 1968 – 1990. Zij vertellen hoe het unieke landschap van de polder zich ontwikkelde.

Eerste fragmenten
Op 7 september zijn fragmenten uit de eerste interviews te beluisteren Speciaal hiervoor wordt op de eerste verdieping van het gemeentehuis wordt een filmzaaltje ingericht, waar iedereen vanaf 11:00 tot 15:00 uur terecht kan. De stemmen van de pioniers nemen je mee naar vroegere tijden. De verhalen schetsen een beeld van oneindige koolzaadvelden, het geluid van de gele kwikstaart en omrijden vanwege de paddentrek. Vervlogen tijden komen weer tot leven.

Vrijwilligers van onschatbare waarde

Binnen het project Oral History Zeewolde van Landschapsbeheer en de gemeente Zeewolde worden pioniers geïnterviewd om hun herinneringen vast te leggen. Flevoland verkeert in de unieke positie dat er nog mensen zijn die over de beginperiode van het landschap kunnen vertellen. Dit is erg waardevol, de verhalen van onze polderpioniers herbergen een unieke historie, die het bewaren en beschermen waard is. Inmiddels is het al 50 jaar geleden dat dit deel van Flevoland droogviel. Hoog tijd dus, om de verhalen van de eerste jaren te verzamelen. Alle verhalen gaan over het ontstaan van het landschap binnen de gemeente Zeewolde.

Serie op social media
Fragmenten van de interviews zullen gepubliceerd worden op social media, houdt hiervoor de pagina’s in de gaten van Landschapsbeheer Flevoland en van de gemeente Zeewolde. Vanaf donderdag 12 september komen de eerste fragmenten online op Facebook en Instagram.

Uitgebreidere informatie en fragmenten zullen gepubliceerd worden op de website www.flevolandsgeheugen.nl