Zeewolde

Vliegen en kleien tijdens Land Art Kunstweek in Coloriet de Sfinx

Wat een feest was het afgelopen week in Coloriet de Sfinx! Van maandag 30 oktober tot en met donderdag 2 november vond daar de Land Art Kunstweek plaats, verzorgd in samenwerking met Kunstmuseum M. uit Almere. Bewoners ervaarden de Flevolandse landschapskunst van dichtbij via een Virtual Reality-bril (VR), met een interactieve tafel en een aantal bewoners ging zelf letterlijk met de handen in de klei! 

“Door materialen te voelen en de activiteiten van de week af te stemmen op het thema, wordt het een echte beleving. Met een getraind team begeleidden we de bewoners bij de activiteiten die allemaal zijn afgestemd met Coloriet”, vertelt organisator Paméla Menzo van Kunstmuseum M.

Vliegen over ‘Sea level’

‘Zo, wat mooi!’ ‘Hier ben ik wel eens geweest.’ ‘Ik vlieg er gewoon overheen!’ Een greep uit de prachtige reacties die tijdens de VR-activiteit te horen waren. Daarna konden de bewoners delen van het kunstwerk ook daadwerkelijk voelen, waardoor er volop gespreksstof was. Ook tijdens de interactieve tafel en tijdens het creatief kleien deden de bewoners actief mee. Prachtig om te zien hoe bewoners zich ontpoppen en wat een plezier ze hieraan beleven.

Een ander hoogtepunt van de kunstweek was de dansles, gegeven door twee studenten van dansacademie Lucia Marthas. Met een verhaal en beeldende bewegingen dansten zij met de bewoners.

Landschapskunst écht beleven

De bewoners kunnen de landschapskunstwerken zoals ‘Sea level’ en ‘Exposure’ vaak niet zomaar bezoeken. Er moet veel omheen georganiseerd worden, of er is niet genoeg geld of mankracht. Het is zo mooi om hen hiermee wel de mogelijkheid te bieden om op een andere manier van de kunst te genieten en écht te laten beleven.

We kunnen terugkijken op een succesvolle week waarin de bewoners volop hebben genoten. Het team van Kunstmuseum M. komt van 13 tot en met 17 november naar Coloriet de Regenboog in Dronten om ook daar de kunstbeleving aan de bewoners over te brengen.

Advertentie