Zeewolde

Voedselbank Zeewolde bestaat 15 jaar

Dit jaar bestaat voedselbank “de Kostmand” 15 jaar. Ergens in 2006 begonnen enkele mensen na te denken over een voedselbank in Zeewolde. De eerste bestuurders zaten op 1 december 2006 bij de notaris om de stichting op te richten.

Het begin
De voedselbank is klein begonnen toen een groepje inwoners ontdekte dat er ook in Zeewolde armoede bestond. Voordat de Voedselbank opgericht werd, was er de wekelijkse brooduitdeling. Daar kreeg je wat beschikbaar was van de bakkers of supermarkten maar als je pech had, was er niks meer. Om meer zekerheid te bieden voor inwoners die voedselondersteuning nodig hadden en om voedselverspilling tegen te gaan, werd in 2006 de voedselbank opgericht.

wethouder Steven Scheffer overhandigt het bedankje van de gemeente aan Tiny Schor en Erik Seinhorst

Voorzitter Jan Klop schrijft in de nieuwsbrief: “We zijn klein begonnen, maar het is dankzij de inzet van veel vrijwilligers in vijftien jaren uitgegroeid tot een niet meer weg te denken noodvoorziening. Wij kunnen de armoede-problematiek niet oplossen. Wat we wel kunnen is week in, week uit, ook de komende jaren het minder dan minimale gezinsbudget ondersteunen met goed, divers en gezond voedsel.”

Vrijwilligers
Voedselbank de Kostmand draait helemaal op vrijwilligers. Om die vrijwilligers te bedanken voor hun onmisbare inzet heeft wethouder Steven Scheffer, namens de gemeente, een bon voor een lekkernij van de bakker en een feestelijk bloemetje voor de vrijwilligers van de Kostmand overhandigd aan Erik Seinhorst en Tiny Schor.

Advertentie