Zeewolde

Zeewolde ‘geteisterd’ door woninginbraken

Het aantal woninginbraken in Zeewolde blijft fors toenemen. Tijdens de tweewekelijks update op het gemeentehuis liet politiechef Miklos Coumou weten er weer vijf genoteerd te hebben, waarmee het aantal woninginbraken vanaf eind augustus steeg tot negentien. “We worden geteisterd door woninginbraken.”

Tussen woensdag 17 en dinsdag 23 november werd er ingebroken in een woning op de Timothee. “De bewoners waren op vakantie en bemerkten bij thuiskomst dat er geen cilinder meer in het slot van de voordeur zat. Nadat zij via de achterzijde binnenkwamen, zagen zij dat de hele woning was doorzocht; alle kasten in elke kamer waren opengetrokken. Vooralsnog lijkt het erop dat er geen goederen zijn weggenomen.”

Zeewolde ‘geteisterd’ door woninginbraken

Tussen vrijdag 19 en zondag 21 november vond in een vrijstaande woning op de Cumulus een inbraak plaats. “Inbrekers verschaften zich hier toegang tot de woning door een raam aan de zijkant open te breken. De bewoner was een weekend weg. Alle kasten en lades werden doorzocht, maar voor zover bekend zijn geen goederen weggenomen.”

Op de Lemsterweg werd ingebroken tussen zaterdag 20 en dinsdag 23 november. “Daar ontdekte een buurman dat er naast hem was ingebroken. Er was een raam aan de voorzijde opengebroken en de achterdeur stond open. De bewoners waren zelf op vakantie. Kasten en lades bleken te zijn doorzocht, maar of er iets is weggenomen, is nog onbekend.”

Tussen zaterdag 20 en zondag 21 november was het raak op de Almereweg. “Daar werd een keukenraam geforceerd terwijl de bewoners niet thuis waren. De woonkamer en slaapkamer werden overhoop gehaald, kasten doorzocht en goederen lagen door de woning heen.”

Op zondag 21 november tussen 16.00 en 23.00 uur werd er ingebroken in een woning op het Dalkruid. “Daar kwam men binnen via een deur op het dakterras. Enkel de aangrenzende slaapkamer werd doorzocht; de buit bestond uit sieraden en geld.”

De forensische opsporingsdienst heeft bij alle zaken een onderzoek ingesteld en tevens werden door de politie buurtonderzoeken gedaan.

Advertentie