Zeewolde

Voetballiefhebbers opgelet: Footballastic heeft eigen app

‘Hoeveel staat het nu?’ En ‘hoeveel punten heb ik ook alweer?’ Het waren de afgelopen tijd veelgehoorde vragen tijdens het spel Footballastic. Bij het door Zeewoldenaar Robin van Maanen bedachte voetbalkaartspel kun je strijden tegen één of meerdere tegenstanders, maar tot op heden moest je je score onthouden of een eigen kladblokje meenemen. En dat bleek niet ideaal.

“Bij het kaartspel moet je je score bijhouden en ik kreeg regelmatig de vraag of dat niet makkelijker zou kunnen”, zegt Van Maanen. “De score wisselt nog weleens, want je kunt extra punten winnen en ook punten afpakken van je tegenstander.” Daarom kwam hij op het idee een app te ontwikkelen.

Voetballiefhebbers opgelet: Footballastic heeft eigen app

Als één van de deelnemers de app erbij kan houden, kun je te allen tijde zien wat de stand is. “En je kunt je scorebord delen op social media, dus dat stimuleert het competitie-element.” In de app heb je ook de mogelijkheid je favoriete voetbalveld of plein te selecteren, zodat je kunt zien welke voetbalplekken populair zijn.”

Trucs

Vele jongeren uit Zeewolde vermaken zich momenteel op voetbalveldjes en pleintjes met het kaartspel Footballastic. Van Maanen legde eerder al uit: “Ik vond voetballen op straat altijd heel leuk, omdat je dan, in tegenstelling tot wanneer je bij een club voetbalt, niet vastzit aan vaste trainingsmomenten. En daarbij worden er bij voetbal normaal gesproken veel partijtjes gespeeld, maar laat niemand zijn trucs zien.”

Bij Footballastic (een samenvoeging van de woorden football en fantastic) wordt aan de hand van speelkaarten bepaald welke truc de deelnemers moeten uitvoeren. Dat kunnen individuele opdrachten zijn, maar ook groepsopdrachten. De winnaar krijgt telkens één punt en wie het eerste bij de tien is, wint het spel.

Advertentie