Zeewolde

Vogelherkenningscursussen

In september beginnen de populaire vogelherkenningscursussen van de Vogel- en Natuurwacht Flevoland weer.

De basiscursus is voor alle beginnende vogelaars. Hier ligt de nadruk op het leren determineren en het herkennen van de veel voorkomende vogels. De vervolgcursus is voor de meer gevorderde vogelaar. Tijdens deze cursus wordt dieper ingegaan op de minder voorkomende soorten.

De cursussen bestaan uit 10 theorieavonden en 10 praktijkochtenden. Op de theorieavond, de eerste woensdag van de maand, wordt een bepaalde vogelsoort, hun zang of leefomgeving behandeld. Tijdens de praktijkochtend, de eerste zaterdag van de maand, gaat u onder begeleiding van ervaren vogelaars het veld in om het geleerde te zien en te beleven.

De theorieavond wordt gegeven in Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders in Almere, de praktijkochtenden vinden plaats in een van de vele natuurgebieden in Flevoland en de directe omgeving. Beide cursussen beginnen op woensdag 4 september.

De cursus kost 40,00 euro voor leden van de Vogel- en Natuurwacht Flevoland. Niet-leden betalen 55,00 euro.  Dit is inclusief lesmateriaal en koffie /thee.

Voor meer informatie en inschrijven: https://www.vogelwachtflevoland.nl/cursus/

Er is plaats voor 35 deelnemers per cursus maar vol=vol dus schrijf u snel in!

Roodborstje
Advertentie