Loading...

Suydersee BBQ Contest nog weer uitgebreider
Suydersee BBQ Contest nog weer uitgebreider

31 augustus en 1 september vindt op het scoutinglandgoed de derde editie van de International Suydersee BBQ contest plaats.

De derde editie start voor de deelnemers al op de vrijdag. Teams uit binnen en buitenland strijden in verschillende categorieën waarbij er wordt gekeurd door de officiële jury internationale jury’s van KCBS en SCA. Net als vorig jaar zullen er ruim 40 teams meedoen.

In de uitzending van “Van de Beek Draait Door” afgelopen woensdag vertelde René de Regt gepassioneerd over het bereiden van het vlees en dat de jury het niet makkelijk heeft met jureren. Uiteraard valt over smaak niet te twisten, maar de malsheid van het bereidde vlees is wel degelijk een objectieve beoordeling.

Veel vertier

Om weer te verbeteren ten opzichte van andere jaren is er voor de bezoekers aan de BBQ Contest nog meer te doen. Op zaterdag en zondag kan iedereen komen kijken en beleven.
Naast verschillende stands is er op de zaterdagavond muziek van Coverband Chimney Fire, Amsterdamse zanger Mike Klein, zangeres Moon van Bakelen en verschillende DJ’s. Verder zijn er demonstraties van onder andere hout carving, kan je met uilen op de foto’s en is er een uilenwandeling. Wil je leren varken uitbenen kan je de masterclass volgen. Naast alle proeverijen bij de teams van de diverse wedstrijdonderdelen verzorgt Mitra Zeewolde ook wijn- en bierproeverijen.

Op de zondag zijn er ook weer diverse proeverijen, demonstraties en overige activiteiten. In van de middag treedt dan Bluesrockband MacAllen op.

Programma voor jong en oud

Voor de kinderen komen de Travel Dudes langs, zij zullen ze vermaken met goocheltrucs en ballonnenkunst. Er zijn springkussens en er is een stormbaan.
Ook is er voor de kinderen een wedstrijd om de lekkerste hamburger te maken.

Bekijk het hele programma met de tijden op hun website 

Makkelijk bereikbaar

Bezoekers kunnen met de eco trein van het parkeerterrein naar het landgoed zelf worden gebracht. Ook vanuit het centrum rijdt een gratis bus naar het Scoutinglandgoed. Op- en afstappen kan bij de bushalte op de Horsterweg naast de Albert Heijn. Uiteraard is het terrein ook goed te bereiken met de fiets vanuit Zeewolde.