Zeewolde

Vol theaterprogramma Zeewolde Live met oa Cesar Zuiderwijk

Onlangs heeft ‘Zeewolde LIVE’ het theaterprogramma voor het komende seizoen in The Lux gepresenteerd. Van Franse chansons via augurkenblikken naar het Tulpenconcert is er voor iedere muzieksmaak wel wat.

De aftrap zou op 9 september worden gedaan met de show Schërzo van het muziektheatergezelschap Släpstick. Deze is echter verplaatst naar 20 april 2024. De mensen die kaarten hebben voor deze show, zijn inmiddels geïnformeerd hierover. Maar deze verplaatsing biedt ook de mogelijkheid voor diegenen die op 9 september verhinderd waren om alsnog de voorstelling in april te kunnen bijwonen.

Begin oktober opent Sjors van der Panne het seizoen met Franse chansons of Franse nummers hertaald in het Nederlands.

Portretfoto van Cesar Zuiderwijk met drumstokken in zijn hand

Nummers van Dalida, Françoise Hardy zullen onder andere worden vertolkt door de van The Voice of Holland bekend geworden chansonnier.

Cesar Zuiderwijk

In november zal Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) optreden met zijn show ‘De naakte waarheid’. Hij neemt ons mee in zijn 50 jaar ervaring als drummer. Zo begon hij ooit op augurkenblikken en met zijn bekende humoristische touch vertelt en demonstreert hij zijn technieken ook op zijn laatste drumstel.

Lokaal talent

Eind november van dit jaar zal een concert in The Lux plaatsvinden, waarbij lokale artiesten zullen optreden. De artiesten brengen eigen repertoire en zullen een de kerstsfeer meebrengen.

Nationaal Theaterweekend

Net als begin dit jaar zal volgend jaar in het laatste weekend van januari 2024 het Nationaal Theaterweekend plaatsvinden. De gezamenlijke theaters in Zeewolde bieden dit weekend allemaal een voorstelling voor een ticketprijs van € 10,-. Op 15 november wordt het programma bekend gemaakt, houdt de sociale media in de gaten!

Ludique

In februari komt het duo Ludique met het optreden ‘LevensLONG’. Wat de naam van de show al doet vermoeden, zullen Gerald Drent en Martijn Mulders nummers van Robert Long vertolken. Aangevuld met anekdotes is het een avond van herkenning van de muziek van Robert Long.

Ocobar

Eind maart maakt de groep Ocobar zijn opwachting in The Lux. Lekker ruig of juist ‘unplugged’ vertolken de heren de muziek van Eric Clapton. Nummers uit de jaren 70 en 80 zullen ten gehore worden gebracht, maar ook de laatste succesnummers als Tears in Heaven, Forever Man en Layla.

Tulpenconcert

In april vindt het Tulpenconcert plaats. Als opening van de Tulpenroute en de viering van het 40 jarig bestaan van Zeewolde nemen lokale artiesten ons mee richting de zomer.

Als afsluiter van het seizoen treedt op 20 april de groep Släpstick op met hun show Schërzo. Deze vijf muzikale clowns maakten al furore van Nederland tot aan Nieuw Zeeland. In deze show zullen onder ander helden als Victor Borge, Charlie Chaplin, Danny Kaye en Mini & Maxi vertolkt worden. Kortom een spectaculaire, ontroerende avond klassieke muziek zoals je die niet vaak hebt beleefd.

Samengevat:
07-10-2023 Sjors van der Panne – De chansons van Sjors
04-11-2023 Cesar Zuiderwijk – De naakte waarheid
25-11-2023 Concert met een knipoog naar de kerst
26/27/28-01-2024 Nationaal Theaterweekend
17-02-2024 Ludique – LevensLONG
30-03-2024 Ocobar – Forever Clapton
13-04-2024 Tulpenconcert
20-04-2024 Släpstick – Schërzo

Informatie en tickets www.zeewoldelive.nl

Advertentie