Loading...

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)  van start in Zeewolde
Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) van start in Zeewolde

Donderdag 5 maart werd in Open Haven het officiële startsein gegeven voor het programma Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Om jonge kinderen een goede start te kunnen geven op de basisschool werken gemeente Zeewolde, Icare Jeugdgezondheidszorg, de kinderopvangorganisaties Partou, Kiekeboe en GO! Kinderopvang en de basisscholen in Zeewolde samen.

Verschillende genodigden uit o.a. de kinderopvang, scholen, jeugdgezondheidszorg en andere organisaties, zoals MEE en FlevoMeer bibliotheek, waren bij de start aanwezig. Na een presentatie over het belang van VVE en de onthulling van de poster en flyer door wethouder Egge Jan de Jonge, werkte men in groepjes verder aan het verbeteren van de onderlinge samenwerking.

Voor- en Vroegschoolse Educatie is voor kinderen die een extra steuntje in de rug nodig hebben bij hun (taal)ontwikkeling. Met een VVE-verwijzing krijgen kinderen in de peutergroepen van de kinderopvang extra (taal)ondersteuning. Zo kan ieder kind goed voorbereid starten op de basisschool. Ook in groepen 1 en 2 van de basisschool krijgen de kinderen nog extra begeleiding.

Aanmelden voor VVE

Om gebruik te kunnen maken van VVE is een verwijzing van het consultatiebureau nodig. Het consultatiebureau overlegt samen met de ouders of hun kind in aanmerking komt voor het VVE-programma. Met de verwijzing van het consultatiebureau kunnen ouders hun kind aanmelden bij één van de drie kinderopvangorganisaties die VVE aanbieden (GO! Kinderopvang, Partou en Kiekeboe).

Kosten

De gemeente Zeewolde vergoedt de VVE-uren. Ouders betalen afhankelijk van hun inkomen een eigen bijdrage.

Voor meer informatie over VVE kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of u kunt contact opnemen met een van de 3 kinderopvangorganisaties die VVE aanbieden.