Zeewolde

Voortzetting project: Welke dieren scharrelen er ’s nachts in de tuin?"

Stagiaires van Landschapsbeheer hebben in het najaar van 2018 en daarna begin van 2019 een wildcamera geplaatst in een 40-tal tuinen in Zeewolde. Wat vooral opviel was dat veel bewoners vertelden over een “wijkvos”, een vos die steeds gesignaleerd wordt in of rond de wijk.

Voortzetting project: Welke dieren scharrelen er ’s nachts in de tuin?"

In meerdere wijken zou een vos moeten lopen. Maar deze vossen verschijnen niet op de wildcamera en komen waarschijnlijk dus niet in de achtertuinen.

In 2018 de vos kwam vooral aan de randen van Zeewolde in beeld, maar in 2019 zijn ze ook middenin Zeewolde gezien. Het viel op dat vossen die wél door de camera’s zijn gesnapt, een voorkeur hadden voor bepaalde tuinen. Grote, open, groene tuinen met veel begroeiing en een vijver werden kregen bezoek van dit zoogdier.

Niet alleen vossen kwamen in beeld. Allerlei dieren werden door de camera ‘gesnapt’. In meer dan de helft van de tuinen bleken in het najaar egels rond te scharrelen. In de winter zijn er veel vogels gefilmd. Het blijkt dat de inrichting van een tuin voor vogels ook wel degelijk uitmaakt. Een tuin met een vijver en veel bomen en dus beschutting, vinden ze erg aantrekkelijk. Tuinen die vooral bestraat zijn, zijn veel minder in trek.

Ook benieuwd naar wat er in uw tuin rondscharrelt? En woont u in Zeewolde? Geef u dan nog snel op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We kunnen in maart en april nog in 20 tuinen camera’s plaatsen. Leuke beelden en verdere informatie vindt u op onze website www.landschapsbeheerflevoland.nl

Advertentie