Zeewolde

Vrijdag 14 juni infoavond ontwikkelingsvoorsprong in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Lijkt jouw baby, peuter of kleuter ‘verder’ te zijn dan leeftijdsgenootjes? Dan vraag je je misschien af of je kind een ontwikkelingsvoorsprong heeft. Tijdens de informatieavond zal ukIQ trainer Claudia Benmesahel-Kruidbos vertellen hoe je een ontwikkelingsvoorsprong kunt herkennen. Wist je dat niet alleen een cognitieve voorsprong maar ook bepaald gedrag kenmerkend kan zijn?

Logo Flevomeer bibliotheek

Er wordt uitgebreid ingegaan op de kenmerken die voorkomen bij kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong of het vermoeden van hoogbegaafdheid. Zoals altijd met kenmerkenlijstjes ligt het gevaar op de loer dat het een soort afvinklijstje wordt: “Scoort uw kind minstens 8 uit 10? Gefeliciteerd, u gaat door voor de IQ-test!”
De praktijk is natuurlijk weerbarstiger en enige nuance is op zijn plaats: in de literatuur worden kenmerken genoemd die bij veel kinderen, die later hoogbegaafd bleken te zijn, al op jonge leeftijd voorkwamen. Echter: niet alle kinderen die een ontwikkelingsvoorsprong hebben, vertonen alle kenmerken. En niet alle kinderen die veel kenmerken vertonen, worden later als hoogbegaafd getest.

Uiteraard is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en zullen er tips en handvatten worden gegeven. Tevens zal er uitdagend materiaal aanwezig zijn en bestaat de mogelijkheid om het boek Pittige baby’s en bijdehante Peuters in te zien.

Wanneer: vrijdag 14 juni
Waar: Activiteitenruimte FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde
Tijd: van 18.30-19.45 uur.
Gratis Kaarten zijn verkrijgbaar na 13:00 uur aan de servicebalie, Kerkstraat 2 of via www.flevomeerbibliotheek.nl.

Advertentie