Zeewolde

Vrijwillige brandweer, hoe word je dat?

Wanneer de pieper gaat als je beschikbaar bent, laat je alles vallen en je gaat naar de Kazerne.
Dat is wat een vrijwillige brandweer doet, zeker wanneer mensen in gevaar zijn en elke seconde telt

De brandweer heeft 4 kerntaken:
• Brandbestrijding
• Technische hulpverlening 
• Gevaarlijke stoffen incident bestrijding
• Waterongevallen

Daarvoor zijn dus absoluut manschappen nodig. Er is veel natuurlijk verloop geweest, waardoor er nu 6 vacatures zijn ontstaan. Als vrijwilliger wordt je op basis van je beschikbaarheid ingeroosterd in die 3 diensten. Wanneer je ingeroosterd staat ben je beschikbaar voor inzet.

Of je nu werkt in Zeewolde of daarbuiten, je bent van harte welkom als vrijwilliger bij de brandweer. Als je in Zeewolde werkzaam bent kun je in samenspraak met je de mogelijkheid bespreken of je onder werktijd inzetbaar bent.
Als je je aanmeldt bij de brandweer, ben je van harte welkom op de eerst komende informatieavond op de brandweerkazerne van Zeewolde. Op een informatie avond wordt een algemeen beeld gegeven van het werk van de brandweer, maar ook de verwachtingen besproken. Uiteraard is er volop ruimte om vragen te stellen aan de huidige brandweerlieden.Wanneer je door wilt gaan wordt je tijdens een intake getest op onder andere hoogtevrees, technische vaardigheden en samenwerking. Als je deze test met goed gevolg heb doorlopen, kun je definitief aangemeld worden als vrijwilliger bij de brandweer, om aansluitend deel te nemen aan de opleiding tot manschap.

Na je diploma heb je de basisvaardigheden manschap A. Als vrijwilliger zijn er veel mogelijkheden om door te groeien. Zo kun je doorstromen naar bevelvoerder, chauffeur en specialisatie op het water.
Voor meer informatie kijkt u op https://www.brandweer.nl/flevoland/werken-bij/onze-vrijwilligers-in-zeewolde-zoeken-collegas

 Het interview in WWW@Zondagmorgen terugluisteren? Luister dan via uitzending gemist. Om half elf vond dit gesprek plaats.

Vrijwillige brandweer, hoe word je dat?
Advertentie