Zeewolde

MacAllan & Friends speelt de blues in Zeewolde!

Zeewolde Live krijgt een vervolg op 30 maart!

Zaterdag 30 maart staat de MacAllan blues(rock)band uit Zeewolde , in theater De Kluit. Deze avond neemt de band, aangevuld met vrienden uit andere muziekgroepen, je mee op reis door het blues(rock) genre. Het oude repertoire is opgepoetst en bijgewerkt, nieuw materiaal toegevoegd en voor deze gelegenheid opnieuw gearrangeerd.
MacAllan & Friends

Twee uur lang spelen zij meer of minder bekend werk van Joe Bonamassa, the Doors, Rory Gallagher, Fleetwood Mac (old school!), Muddy Waters en vele anderen. Het is stevig, compact, subtiel en klein. Er wordt uitgepakt met extra blazers en zang en uiteraard de bluesharp. Kortom, het hele palet komt langs, het is een avond onderdompelen in het blues-bad.

Geschiedenis Blues:
Rond 1900 opgekomen Afro-Amerikaanse muziekvorm met elementen uit (droevige en seksueel geladen) slavenliederen, folksongs en spirituals. Werd verder ontwikkeld door gitaristen en pianisten in de Mississippi Delta en beroemd gemaakt door o.a. zangeres Bessie Smith, de gitaristen B.B. King, Muddy Waters en de blanke bluesvertolkers Eric Clapton en Janis Joplin.

Het programma wordt aangeboden vanuit de stichting Zeewolde Live! De stichting voor het verbreden van het culturele aanbod van professionele podiumkunsten aan de inwoners van en bezoekers aan Zeewolde.
Het twee uur durende optreden op 30 maart start om 21.00 uur. Kaarten (a € 12,50) zijn te bestellen via de website: www.zeewoldelive.nl
Advertentie