Zeewolde

Vrijwilligers voor de avondvierdaagse

Van 4 tot en met 7 juni zult u ze weer langs zien trekken, de deelnemers aan de nu al weer 27ste editie van de avondvierdaagse. Maar zo’n evenement staat er niet zomaar. Dus kwamen ze op maandagavond 29 januari bijeen: het bestuur van de avondvierdaagse en belangstellenden die aan deze sportieve uitdaging een bijdrage willen leveren.

Sanne, de interim voorzitter, vertelde dat er dit jaar nieuwe routes zijn uitgezet. Een van de routes voert alle afstanden door het bos. Drie avonden zal de start bij de jeux de boules vereniging zijn, de laatste avond in het centrum van Zeewolde.

Uiteraard zijn er veel mensen nodig om de vierdaagse tot een niet alleen sportief maar ook veilig gebeuren te maken. De vrijwilligers kunnen aangeven of ze willen worden ingezet met het regelen van verkeer, op de uitdeelposten, bij start en finish, enzovoort. Het liefst natuurlijk alle dagen, maar als men slechts een enkele avond beschikbaar is kan dat ook.

Een groep vrijwilligers verdeeld over tafels in een zaal van de Meermin met Sanne als spreker voor een scherm

Vooraf zullen ze nog in bijeenkomsten worden bijgepraat over wat precies de bedoeling is en hoe dat allemaal in zijn werk gaat.
Maar ook bij de voorbereiding van het evenement zijn nog mensen nodig. Verteld werd op deze eerste avond hoe de organisatie is verdeeld in werkgroepen. De werkzaamheden van de vrijwilligers die hieraan willen bijdragen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het actief werven van sponsors en het onderhouden van contacten, de inschrijving en ga zo maar door. Maar ook het louter meedenken met de organisatie wordt al op prijs gesteld.

En …. als er toevallig iemand is die zich geroepen voelt voorzitter te worden, het zeventallige bestuur heeft die plek nog vacant staan.

Wilt u meer weten over de avondvierdaagse, bent u bereid mee te helpen, u kunt alles vinden op de site www.avondvierdaagsezeewolde.nl.

Foto's: Ruud van Velzen

tn Rae 2tn Rae 3tn Rae 4

Advertentie