Zeewolde

VSH komt naar Zeewolde

De gemeente Zeewolde en Borghese Logistics hebben tijdens de Haringparty Zeewolde bij Kaap Flevo op donderdag 21 juni j.l. een overeenkomst getekend voor de verkoop van een perceel grond op bedrijventerrein Trekkersveld III ter grootte van 60.118 m2. Op dit 6 ha grote terrein gaat Borghese een groot logistiek centrum realiseren van ruim 35.000 m2. In het logistiek centrum gaat zich vestigen het bekende bedrijf VSH, onderdeel van Aalberts Industries.

Borghese Logistics is een ontwikkelaar uit de buurgemeente Nijkerk van hoogwaardig logistiek vastgoed. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring met de realisatie van grote distributiecentra in Nederland. Borghese is in Zeewolde ook bekend van de realisatie van het Themacentrum XXL op het Vestingveld.

VSH is een sterke internationale speler met absolute focus op Integrated Piping Systems. VSH zit al meer dan 85 jaar in Nederland en vandaar wordt heel Europa voorzien van hun leidingsystemen. In menig Nederlands huis zijn leidingen en kranen van VSH te vinden.

Borghese en VSH hebben voor Zeewolde gekozen vanwege de ideale ligging in het midden van Nederland. De ligging dicht bij de A6, A27 en A28 maken Zeewolde een uitstekende locatie van logistieke centra. Vanuit Zeewolde is heel Nederland goed te bereiken. Deze mooie ligging, de scherpe prijzen op Trekkersveld, de goede arbeidsmarkt en de beschikbaarheid van grote kavels hebben Borghese en VSH doen besluiten zich in Zeewolde te gaan vestigen.

De gemeente Zeewolde is bijzonder verheugd met de komst van Borghese/VSH. De gesprekken zijn in een zeer plezierige sfeer verlopen en partijen zijn snel tot een akkoord gekomen. Zeewolde wordt opnieuw op de kaart gezet als belangrijke logistieke hotspot. Borghese hoopt in september 2018 met de bouw te starten. Bij de start van VSH in Zeewolde zal het bedrijf ongeveer 75 arbeidsplaatsen met zich meebrengen.

Advertentie