Zeewolde

Vuurwerkoverlast

Naar aanleiding van meldingen van vuurwerkoverlast werd door de politie in de avond van vrijdag 8 december vuurwerk in beslag genomen in een huis aan de Enkhuizerweg. Het betrof – zo stelt Miklos Coumou van de politie Zeewolde – professioneel vuurwerk dat niet aan de gestelde eisen uit het Vuurwerkbesluit voldeed. Er werden in totaal 16 stuks vuurwerk in beslag genomen en afgevoerd. De 56-jarige bewoner bleef met een proces-verbaal achter.

Woensdag 13 december, tegen middernacht, werd de eigenaar van een bedrijfspand aan de Patroonsweg opgeschrikt door een luide explosie en zag flink wat rook in een loods hangen. Op camerabeelden was later te zien dat iemand een explosief onder een aanhanger gooide. Gelukkig brak er geen brand uit en was er ook geen schade te melden.

Van heel andere orde was een luide knal die in de nacht van donderdag 14 december rond de klok  van drieën omwonenden in de omgeving van de Stevinhof wakker schudde. Door de explosie was een groot gapend gat ontstaan in het dak van een geparkeerde auto. Ook een ander voertuig raakte beschadigd. De forensische opsporingsdienst heeft onderzoek gedaan en ook is er een buurtonderzoek uitgevoerd.  Uiteraard is er door de betrokkenen aangifte gedaan. In eerdere berichten werd gewag gemaakt van een ruzie in een vriendengroep als oorzaak, maar, zo benadrukt politiechef Coumou, hiervan is bij de politie niets bekend. Alle scenario’s worden nog onderzocht.

Advertentie