Zeewolde

Wandelen over de Voorlanden met IVN

In 1968 werd Zuidelijk Flevoland aan het water onttrokken. Dit deel van Flevoland moest gaan functioneren als landbouwgebied, als plek om nieuwe steden te bouwen (Almere en Zeewolde) en als natuur- en recreatiegebied.

Om te recreëren werden niet alleen binnendijkse voorzieningen gepland, ook buitendijks werden recreatiegebieden aangewezen. Het was de bedoeling van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders (RIJP) om ook in Zuidelijk Flevoland zandstranden en zonneweiden aan te leggen, zoals langs het Veluwemeer in de Gemeente Dronten. En dat gebeurde ook. De Voorlanden in de Gemeente Zeewolde waren een feit.

Maar wat gebeurde er daarna. Wil jij er ook meer over weten, ga dan op 6 augustus mee met enkele natuurgidsen van het IVN-Zeewolde. We vertrekken om 13.30 uur vanaf de Roode Schuur aan de Dasselaarweg 29 in Zeewolde en verwachten rond 15.15 uur terug te zijn. 

Wandelen over de Voorlanden met IVN

Voor IVN leden en kinderen is het gratis. Voor niet IVN leden € 2.50.

Meer informatie en opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Roode Schuur is tussen 13.00 en 16.00 uur open voor bezichtiging. In de expositieruimte vindt u opgezette dieren, natuurfoto’s, en een wisselende natuurtafel. Voor kinderen zijn diverse (interactieve) spellen te doen. Loop gerust even binnen. Er is koffie en thee verkrijgbaar. Kom zoveel mogelijk met de fiets. Als u met de auto komt kunt u het beste bij de begraafplaats, Dasselaarweg 26, parkeren.

Advertentie