Zeewolde

Warme Kerst in de bibliotheek met 'Joris’ Kerstboom

In de FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde staat van 6 t/m 23 december een Joris’ Kerstboom. De ‘Joris’ Kerstboom is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een boodschap voor een dierbare in de boom te hangen en hun verhaal te delen. In de Bibliotheek Zeewolde kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

In 183 bibliotheekvestigingen door heel Nederland staat in de maand december een opgetuigde kerstboom. Bezoekers worden uitgenodigd om hun dierbaren in het licht te zetten.

Mooie kerstboodschappen

Naast de kerstboom in de bibliotheekvestiging staat een tafel met kerstballen. Deze kunnen bezoekers vullen met hun persoonlijke boodschap, een tekening of een foto van een persoon die veel voor hen betekent. Ze kunnen een reddende engel bedanken, sorry zeggen of een hechte vriendschap vieren. Zo groeit de boom uit tot een echte 'Joris’ Kerstboom.

Gesprek tijdens de kerst

De kerstboom vol kerstgedachten wordt een ontmoetingsplaats. Het versieren en ophangen van de kerstballen kan leiden tot mooie gesprekken bij de kerstboom. Erg waardevol voor veel mensen in de dagen voor Kerst. In Bibliotheek Zeewolde is op van maandag t/m vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur een bibliotheekmedewerker aanwezig om mensen op weg te helpen en een luisterend oor te bieden.

 

Wensen in de Joris kerstboom
Advertentie