Zeewolde

Weekendcafé vol lokaal nieuws en informatie

Vanuit winkelcentrum Ravelijn is zaterdag het Weekendcafé van de Lokale Omroep Zeewolde en Omroep Flevoland uitgezonden. Aan de desk van presentatoren Leo Schouwenaar en Niels Schagen namen onder meer wethouder Erik van de Beld, voetbalvoorzitter Ger Blom en centrumcoördinator Wenda Westerhuis plaats.

Van de Beld kwam vertellen over zijn wijkwethouderschap in de Polderwijk. Vanaf deze collegeperiode is een pilot gestart. “Wij willen graag weten wat er speelt in de wijk en wat we moeten doen om meer verbinding te krijgen”, gaf Van de Beld aan. Zelf begint hij op 1 maart aan zijn eerste rondje door de wijk.

Weekendcafé vol lokaal nieuws en informatie

Ger Blom (VV Zeewolde) en Jack van Hettema (Hockeyclub Zeewolde) haakten in op het NOC*NSF-onderzoek dat teamsporten minder in trek zouden zijn. Blom bevestigde het beeld en schetste zelfs dat “60 procent van de leden van tussen de 13 en 19 jaar iets anders gaat doen”. Van Hettema weet dat het studeren buiten de dorpsgrenzen daar ook een rol in speelt, maar heeft daar een oplossing voor: “Je kunt nu ook lid worden van twee verenigingen; doordeweeks bij de hockeyclub in jouw studentenstad trainen en in het weekend bij ons komen spelen.”

Ruby Pahladsingh nodigde mensen uit voor haar nieuwe programma bij de Lokale Omroep Zeewolde: Zeewolde Wenst. “Het is voor mensen die een mooie wens willen laten uitkomen.” Een collectieve wens voor de Zeewoldenaren is de terugkeer van Zeewolde Winterworld. Centrumcoördinator Wenda Westerhuis is lid van een initiatiefgroep die het evenement nieuw leven in wil blazen. “We zijn nu met zeven à acht man aan de voorbereiding bezig.” Doel is komende kerstvakantie weer een gezellig ijsspektakel op het Kerkplein neer te zetten.

Cultuurhistorica Korrie Korevaart legde uit waarom in ieder geval 37 graven op de begraafplaats niet mogen worden geruimd, ook al is het grafrecht verlopen. “Het is de spiegel van een gemeenschap in opbouw.”

Columnist Ard Redeker sloot het Weekendcafé af met een column over ChatGPT. (foto: Hanneke Barendregt)

Advertentie