Zeewolde

Zwemmen in het Baken

In zwembad Het Baken komt zo langzamerhand steeds meer ruimte voor bezoekers.Dit staat op de gemeentepagina. Door de coronamaatregelen kunnen helaas nog niet alle zwemmers terecht, maar de zwemlessen zijn inmiddels weer begonnen en ook het banenzwemmen kan weer. Team Het Baken ziet de bezoekers graag weer terug. Daarbij staan veiligheid en gezondheid van bezoekers en personeel voorop. Voor de verschillende groepen zijn protocollen opgesteld volgens de richtlijnen van de RIVM en de zwembranche. Eén van de belangrijke punten is, dat steeds rekening moet worden gehouden met het maximum aantal personen dat tegelijkertijd in Het Baken aanwezig mag zijn.

Weer banenzwemmen in het Baken

Zwemlessen

Vanaf maandag 15 juni kunnen kinderen vanaf badje 3 (groep Inktvis) weer naar zwemles. Ouders worden schriftelijk en telefonisch geïnformeerd over dag, tijdstip en zwemonderwijzer van de zwemles van hun kind. Ook krijgen zij uitgebreide informatie over onder andere halen en brengen en het omkleden.

Diplomazwemmen

Vanaf 13 juni wordt weer voor de eerste keer afgezwommen. Om zoveel mogelijk kinderen te laten afzwemmen vóór de zomervakantie, wordt nu op woensdag én zaterdag afgezwommen. Het aantal toeschouwers is beperkt. Per kind mogen 2 ouders aanwezig zijn.Kinderen die binnenkort mogen afzwemmen, krijgen na hun zwemles een briefje mee met dag en tijdstip. De ouders ontvangen een brief met de voorschriften en het protocol.

Banenzwemmen

Vanaf 8 juni is het Baken weer open voor banenzwemmen! Het banenzwemmen is nu ingedeeld in blokken van één uur. Per uur is plaats voor 12 personen. Als u wilt banenzwemmen reserveert u van tevoren bij Het Baken. Dat kan alleen telefonisch van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 036-5223979. Vergeet niet uw zwempas mee te nemen.

Zo zijn er nog andere richtlijnen opgesteld:

  • Kom alleen op de vooraf besproken tijden.
  • Kom alleen of met personen uit uw eigen huishouden.
  • Meld u aan bij de receptie.
  • Betaal contactloos met pin of mobiel.
  • Ga voorafgaand aan het zwembadbezoek thuis naar het toilet.
  • Douche voorafgaand aan het zwembadbezoek thuis en na het zwemmen kunt u ook thuis douchen. De douches in het zwembad zijn buiten gebruik.
  • Trek thuis uw badkleding aan. U kunt zich uitkleden in een kleedruimte die door de receptioniste aan u wordt toegewezen.
  • Op deze aangewezen plek laat u ook uw tas en schoenen staan. De tas mag niet meegenomen worden naar het zwemzaal.
  • Neem binnenslippers mee, op blote voeten lopen is niet toegestaan.

Dit en onder andere de zwemtijden kunt u hier vinden.

Doelgroepzwemmen en recreatief zwemmen

Helaas is het nog niet mogelijk om te beginnen met recreatief zwemmen. Dit geldt ook voor de verschillende doelgroepen: trimzwemmen, aquavaria, aquarobic, dames zwemmen, fi fty fi t, baby-peuter, MBVO (meer bewegen voor ouderen), warm water-therapie, aquasport kids.

Advertentie