Zeewolde

Coloriet voor Sfinx: “locatie van ontmoeting”

Gemeente Zeewolde heeft een nieuwe welzijnsvisie en wil activiteiten van Welzijn Zeewolde bundelen in de Meermin. Dit betekent dat de gemeenschappelijke ruimte in De Sfinx vrij komt. Coloriet is benaderd of zij hieraan invulling kan geven.

“Wij hebben aangegeven dat wij wel ideeën hiervoor hebben”, aldus Deborah van Heijningen, hoofd zor & welzijn Coloriet Wijkzorg. Dit is voor alle bewoners van niet alleen appartementencomplex De Sfinx, maar ook van Cheops en Gizeh en hun bezoekers, en voor buurtgenoten, cliënten in de wijkzorg en andere inwoners van Zeewolde.

“We willen dat de ruimte een open buurtfunctie heeft, zoals wij dat ook bieden in onze woonzorgcentra in de gemeente Dronten en Lelystad. Waar mensen elkaar ontmoeten. Daar doen wij dit met samenwerkingspartners. Dat kunnen wij ook in Zeewolde bieden nu de mogelijkheid zich voordoet.”

Wens Coloriet voor De Sfinx: “locatie van ontmoeting”

Coloriet onderzoekt momenteel met diverse andere zorgorganisaties of ze samen daarnaast ook een nieuw aanbod kunnen bieden in Zeewolde. “Door de activiteiten met ervaren zorgprofessionals te bieden, kunnen wij dan bijvoorbeeld wat betekenen voor inwoners die ondersteuning of zorg nodig hebben bij activiteiten en nu niet uit huis gaan of hiervoor ver moeten reizen. Dit hoeven niet alleen ouderen te zijn.”

De Sfinx bestaat dit jaar twintig jaar. Een van de eerste kleinschalige woonprojecten van Nederland waarbij Coloriet nauw samenwerkte met Woonpalet, SWOZ, Icare en Welzijn Zeewolde. De combinatie van dagbesteding, activiteiten van Welzijn Zeewolde en appartementen voor ouderen die zelfstandig wonen was uniek. De Sfinx is een parel in het centrum. Het is een plek geworden waar ouderen samenkomen. En dat blijft, als het aan Coloriet ligt.

Advertentie