Zeewolde

Start bouw Avonturenhuis Scoutinglandgoed

Aanstaande vrijdag 25 september start Scoutinglandgoed Zeewolde met de bouw van het Avonturenhuis: een verblijfsaccommodatie voor kinderen van alle leeftijden. Kinderen met en zonder beperking, scouts en niet-scouts, uit Nederland en het buitenland zijn welkom om op het landgoed op kamp te gaan en een onvergetelijk avontuur in de natuur te beleven. In samenwerking met welpen (7-11 jaar) van Scoutinggroep Manitoba stellen burgemeester Gerrit-Jan Gorter van Zeewolde en gedeputeerde Harold Hofstra van de provincie Flevoland deze middag op avontuurlijke wijze een plaquette samen die de start van de bouw markeert.

Het Scoutinglandgoed is dé thuisbasis voor scouts uit binnen- en buitenland, maar ook families, scholen, (sport) verenigingen en evenementen zijn er van harte welkom. Voor bedrijven is het terrein een interessante plek voor teamuitjes of een relatiedag.

Start bouw Avonturenhuis op Scoutinglandgoed

Grote wens

Een grote wens voor het Scoutinglandgoed is al jaren de bouw van het Avonturenhuis. Het doel van het Avonturenhuis is om voor álle kinderen en jongeren uitdagende activiteiten in de natuur mogelijk te maken, zoals ontmoeten, samen spelen, wandelen, sporten of zeilen. Ook voor jonge kinderen en kinderen met een beperking is het nu mogelijk om samen buiten in de natuur te spelen en zich te ontwikkelen. Dit zorgt voor zelfvertrouwen, begrip voor elkaar, uitwisseling en een groter sociaal netwerk.

Het Avonturenhuis: voor alle kinderen dankzij veel hulp

De bouw van het Avonturenhuis kan rekenen op enthousiast sponsoren die het belang van een avontuur in de natuur voor alle kinderen met Scouting Nederland delen. De Nationale Postcodeloterij stelde eerder al een bedrag beschikbaar. Mogelijk komt er nog een bedrag bij vanuit Provincie Flevoland en gemeente Zeewolde in combinatie met LEADER Flevoland, onderdeel van het Europese plattelandsontwikkelingsprogramma.

Ook partners van Scouting als Stichting het Gehandicapte Kind en Jantje Beton ondersteunen het Avonturenhuis. Er worden nog meerdere partners gezocht voor met name de inventaris. De opening van het Avonturenhuis staat gepland rond de zomer van 2021.

Scoutinglandgoed Zeewolde

Scoutinglandgoed Zeewolde is een stuk polderbos dat op duurzame wijze omgevormd is tot landgoed voor kinderen en jongeren uit binnen- en buitenland. Het bos was reeds onderdeel van het nationaal natuurnetwerk waarbinnen een landgoed is ingepast met open water en velden. Als onderdeel van het Scoutinglandgoed wordt het Avonturenhuis gebouwd, ook heel duurzaam. De opening van het Avonturenhuis is naar verwachting rond de zomer van 2021.

Advertentie