Zeewolde

Werelddorpdag 17 april in Zeewolde

Werelddorpdag 2019 is op woensdag 17 april. Alle scholen in Zeewolde besteden hier aandacht aan en de Werelddorpdagvlag zal op scholen, het gemeentehuis en bij paviljoen De Verbeelding wapperen om aandacht te vragen voor wereldburgers en wereldvrede. In samenwerking met de Gemeente Zeewolde wordt een middagprogramma aangeboden met een gratis familievoorstelling, workshop, puzzeltocht en High Tea.

Gezellig middagprogramma

De verrassende muzikale interactieve voorstelling ‘De Liedjesatlas’ is voor kinderen vanaf 4 jaar. Ook ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden zijn welkom.

Na de voorstelling is er een workshop of puzzeltocht voor kinderen met hun begeleiders. Ook zal de Sociale Coöperatie ‘Palet van Zeewolde’ i.o. een heerlijke Syrische High Tea verzorgen. Amal, Hadil, Irma, Manar, Mohamad, René, Yaser en Zouzan bereiden authentieke Syrische gerechten voor verschillende momenten, dit keer een High Tea, gesponsord door Stichting QEM. Gratis proeven en genieten, een buitenkans!

Bij binnenkomst krijgt iedere bezoeker een kaartje dat goed is voor één drankje. Er is plaats voor 120 personen, vol = vol, dus wees er op tijd bij!

Tijdstip: 14.30 uur – 17.00 uur (zaal open vanaf 14.00 uur)
Locatie: Paviljoen De Verbeelding (Verbeelding 25, Zeewolde)

Grenzeloos ontmoeten

Ook grenzeloos ontmoeten is deze keer in het thema van Werelddorpdag. Ook hier biedt de  Sociale Coöperatie ‘Palet van Zeewolde’  een high tea aan.
De High Tea tijdens ‘Grenzeloos ontmoeten’ is gesponsord door Stichting QEM.
Samen proeven, samen recepten uitwisselen, een buitenkans om een kijkje over grenzen te nemen!
Tijdstip: 10.00 uur – 11.30 uur
Locatie: Paviljoen De Verbeelding (Verbeelding 25, Zeewolde)
Wandelaars: Vertrek vanaf de Atletiekbaan om 9.00 uur

Sociale Coöperatie

In de sociale cooperatie coöperatie willen ze het ondernemerschap van de deelnemers, Syrische statushouders, inzetten en ontwikkelen. Zij bereiden authentieke Syrische gerechten voor verschillende momenten: koffietafel, brunch, high tea, buffet en/of een compleet diner. Ook kunnen zij workshops verzorgen: SAMEN KLEURRIJK KOKEN. Er zijn meer dan 20 sociale coöperaties in Nederland.

Zie voor het verdere programma van Werelddorpdag: www.verbeeldingenco.nl

Werelddorpdag 17 april in Zeewolde
Advertentie