Zeewolde

Belevingsdag tijdens Zuidlob's Tulpentrots Fietsroute

Op woensdag 24 april is het mogelijk om tijdens de Zuidlob’s Tulpentrots Fietsroute tussen 10.00 en 16.00 uur verschillende tussenstops te maken.

Belevingsdag tijdens Zuidlob's Tulpentrots Fietsroute

Meerdere bedrijven organiseren deze dag extra activiteiten om de bezoekers kennis te laten maken met het boerenbedrijf. Een leuk uitje voor in de meivakantie, voor het hele gezin!

Nulderpad

Aan het begin van het Nulderpad fiets je langs dartelende lammetjes in de wei. Lentekriebels gegarandeerd! Bij Boer Sjaak, op nummer 6, nemen ze je graag mee over het erf en langs de koeien en kalfjes door middel van een beleef- en ontdekkingstocht. Wie weet heb je geluk en wordt er een kalfje geboren! Tijdens de Belevingsdag zijn er schattige lammetjes te bewonderen. Leuke bijkomstigheid is dat in deze periode het tulpenveld bij de boerderij in bloei staat wat mooie kleurrijke plaatjes oplevert.

Erkemederpad

Op de gezellige picknickplaats in de koeienweide bij Boeren Pitstop aan het Erkemederpad 2 kun je genieten van een heerlijk ambachtelijk boerenijsje of bakkie boerenleut. Terwijl de fiets wordt opgeladen aan een van de oplaadpunten, kunnen de kinderen lekker racen met traptrekkers of van een afstandje zien hoe de koeien door de melkrobot worden gemolken. Ook word je hier uitgedaagd de feiten en fabels rondom de melkveehouderij te onder-scheiden.

Winkelweg

Fiets je hier tussen 09.00 en 12.00 uur bezoek dan familie Huisman aan de Winkelweg 5. Hier kun je live meemaken hoe koeien in de draaimelkstal worden gemolken! Ook kun je hier de 24ste de hele dag lammetjes knuffelen en kakelverse eieren kopen.

Bij Boerderij Wieringen aan de Winkelweg 17 kun je verschillende dieren knuffelen. Of wat dacht je van een ponyritje? Ook kun je hier je eigen tulpenboeket plukken! Op dit melkvee-bedrijf is er natuurlijk ook zuivel te proeven. En om thuis na te kunnen genieten, kun je hier heerlijk rundvlees kopen. Dit vlees komt van eigen koeien. Kom je bij ze kijken?

Deze fietsroute is te downloaden op de website van Puur Zeewolde, verkrijgbaar bij de verblijfsrecreatie en het toeristisch informatiepunt in de FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde en op de website van route.nl. De route vindt gelijktijdig plaats met de Tulpenroute Flevoland (13 april t/m 5 mei).

Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertentie