Zeewolde

Wereldkoor 2021 van start

Zaterdag 2 oktober vond in de Flevomeer Bibliotheek de start plaats van het Wereldkoor 2021. Het Wereldkoor is een initiatief om gezinnen, gezinsleden, kinderen én volwassenen van alle wereldculturen uit Zeewolde met elkaar in contact te brengen om gezamenlijk aan een muzikaal en creatief stuk te werken.
Docent, musicus en pianist Rohan Poldervaart wachtte op deze zonnige zaterdagochtend belangstellenden bij de ingang op en vertelt hen enthousiast over het culturele project dat voor de tweede keer plaatsvindt.
Wereldkoor 2021 van start
Rohan Poldervaart (rechts op de foto) in gesprek met een belangstellende

‘Zoals de naam Wereldkoor al doet vermoeden kan er samen worden gezongen. Daar zijn we vorig jaar o.a. met vijf Syrische gezinnen, mee begonnen. Dat was al een succes. Maar het Wereldkoor is meer. Het gaat om samen dingen doen, ontmoeten. Kun je niet zingen maar wel een instrument bespelen, dan biedt dat ook mogelijkheden. En misschien komen er zo dadelijk wel mensen binnen met talent voor tekstschrijven, die gedichten maken of…die mooi kunnen schilderen? Prima.’ Rohan lacht. ‘Ook voor mij is het spannend en afwachten wat er aan ervaring en inspiratie langs komt en hoe we daar straks als groep iets creatiefs mee kunnen doen.’

Na een rustig begin komen er geleidelijk aan steeds wat mensen bij. Het is gezellig druk aan het worden in de Flevomeer Bibliotheek. Rohan loopt veel heen en weer, maakt met iedereen een praatje, geeft wat aandacht aan leerlingen uit het koor dat hij begeleidt en noteert ondertussen ook al namen en contactgegevens. Het gaat zo te zien de goede kant op.

‘Het doel is om wekelijks samen met mensen uit Zeewolde en die elkaar nu nog niet kennen, aan de slag te gaan en te zien of we met zijn allen tot een mooi en creatief eindresultaat kunnen komen. Of dat lukt wordt voor iedereen een grote verrassing maar het gaat natuurlijk vooral ook om de gezelligheid, nieuwe mensen ontmoeten en doen waar iedereen plezier aan beleeft en in gelooft’

Wil je (weer) zingen, muziek maken of denk je op een ander vlak een creatieve bijdrage te kunnen leveren aan het Wereldkoor? Laat het ons weten, je bent van harte welkom. Deelname aan het Wereldkoor is kosteloos. Bij voldoende belangstelling start het Wereldkoor op vrijdag 15 oktober.
Voor meer informatie of aanmelden ga naar www.verbeeldingenco.nl.
Advertentie