Zeewolde

Wethouder heropent Speel-o-theek Ketelbinkie

Speel-o-theek Ketelbinkie bestaat dertig jaar. Om die reden was er woensdagmiddag een feestelijke moment bij de Eclips met voorzitter Claudia Benmesahel en wethouder Erik van de Beld. Nadat laatstgenoemde het spel ‘Vier op een rij’ in zijn voordeel wist te beslissen, mocht hij over de rode loper de speelgoeduitleenservice betreden.

Wethouder Van de Beld benadrukte dat Ketelbinkie “een belangrijk stukje” invult voor Zeewolde. “Zeker voor kinderen die niet zomaar speelgoed kunnen kopen. Hier kunnen ze het lenen om het vervolgens uit te proberen. Maar de speelotheek speelt ook een belangrijke rol bij de verbinding tussen ouders. Er zijn nu bijvoorbeeld plannen om samen met Welzijn Zeewolde ochtenden te gaan organiseren, waarop ouders met elkaar in gesprek kunnen en wellicht opvoedvragen met elkaar kunnen bespreken.”

Wethouder heropent Speel-o-theek Ketelbinkie

Claudia Benmesahel: “Men zegt weleens ‘It takes a village to raise a child’. Laat de speelotheek daar een onderdeel van zijn. Kinderen leren door te spelen. Ze leren zuinig te zijn, tegen hun verlies te kunnen en met succes om te gaan. Als we dat er in de eerste twaalf jaar goed in kunnen krijgen, kan het best zo zijn dat de volgende generaties jongeren minder problemen geven dan nu weleens het geval is.”

Van de Beld erkent het belang van speelotheek. “Als gemeente helpen we met de ruimte faciliteren en de verbinding te maken met Welzijn Zeewolde. Maar Ketelbinkie is wel een zelfstandige organisatie, dus vrijwilligers zijn belangrijk.” Daar heeft Ketelbinkie nog wel behoefte aan, geeft Benmesahel aan. Om te kijken hoe het daarmee staat, maakte Van de Beld direct een afspraak. “Hij beloofde volgend jaar te komen kijken of er meer leden bijgekomen zijn. Die afspraak staat.” Om vervolgens met een knipoog te stellen: “Ik houd gewoon dezelfde datum aan en die zet ik straks alvast in m’n agenda." (foto: Ruud van Velzen)

Advertentie