Zeewolde

Ruimere openingstijden afvalbrengstation

Wethouder Ewout Suithoff heeft donderdagochtend middels een video persconferentie bekend gemaakt dat de openingstijden van het Afvalbrengstation (ABS) per 6 mei a.s. verruimt zullen worden. Tot 5 juni 2020 zal het ABS op woensdag en vrijdag open zijn van 9.00 uur tot 17.00 uur. De openingstijd op zaterdag blijft onveranderd van 9.00 uur tot 15.00 uur.

Wethouder Ewout Suithoff

Leefbaar Zeewolde had op 14 april 2020 hieromtrent al een aantal vragen gesteld en ook de fractie van de VVD had tijdens de laatst gehouden raadsvergadering de nodige vragen.Doordat er meer mensen thuis zijn vanwege de lock-down neemt ook de hoeveel afval per huishouden toe. De gemeente is voortdurend in overleg met HVC over de wijze waarop de afvalstromen het best verwerkt kunnen worden.

Dat de verruiming vooralsnog tijdelijk is (tot 5 juni 2020) heeft twee redenen. 
1. Het is afwachten wat het kabinet voor de periode na 20 mei a.s. zal beslissen.
2. In deze periode van tijdelijke verruiming kan ook bezien worden of HVC in staat is een eventuele permanente verruiming te continueren.

Wethouder Suithoff refereert nogmaals aan het verzoek: blijf zoveel mogelijk thuis en breng alleen het noodzakelijke afval naar het ABS!

Foto: Jos Oostendorp

Advertentie