Zeewolde

Mogelijke ontsnappingspoging Michael P.

Verschillende bronnen melden dat oud-Zeewoldenaar Michael P., de in 2019 in hoger beroep veroordeelde moordenaar van Anne Faber, wier lichaam op 12 oktober 2017 in Zeewolde werd gevonden, gewerkt zou hebben aan een ontsnappingsplan. Hij zit in de penitentiaire inrichting in Vught een celstraf van 28 jaar uit en zou samen met een andere gevangene plannen hebben uitgewerkt om te ontsnappen.

Mogelijke ontsnappingspoging Michael P.

Een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen verklaarde dat er inderdaad twee gedetineerden zijn overgeplaatst omdat er vermoedens waren van voorbereiding van een ontsnappingspoging. Volgens RTL Boulevard, dat zich baseerde op bronnen, zouden er ook wapens op het terrein zijn gevonden. De woordvoerder sprak dat echter tegen.

De man waarmee Michael P. mogelijk had willen ontsnappen is Admilson R. die levenslang achter de tralies zit omdat hij met zijn broer samen in 2012 en 2013 drie mensen heeft vermoord. Admilson R. is overgebracht naar De Schie in Rotterdam. Michael P. is over geplaatst naar de zwaarder beveiligde afdeling 'Beheersproblematische Gedetineerden' (BPG) van de gevangenis in Vught.

Foto: 'Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)'

Advertentie