Zeewolde

Wijngoed Wilgenhorst bestaat 10 jaar

Op Helling 1 in Zeewolde vindt u Wijngoed Wilgenhorst. Deze onderneming houdt zich sinds 10 jaar bezig met druiven en vooral met het maken van wijn daarvan.
Ter gelegenheid van dit jubileum was er op 10 september een open dag.
Daarbij werden belangstellenden rondgeleid over het terrein en vooral ook in de “wijnkelder”. Eigenaar Geert Horlings vertelde hierbij alles over de soorten druiven die hij bij de Wilgenhorst heeft staan, hoe die door het jaar heen verzorgd worden en vooral ook hoe deze later tot wijn worden verwerkt.
De verschillen in productie tussen de verschillende soorten wijn kwamen hierbij uitgebreid aan de orde.

Belangstellenden reageerden bezorgd op de voornemens voor de bouwplannen die in het coaltieakkoord vermeld staan. De Wilgenhorst ligt in het zogenaamde A-gebied voor nieuwe woningbouw.

Wijngoed Wilgenhorst bestaat 10 jaar

Dan is er voor de wijngaard geen toekomst meer. Zelfs al zouden ze niet worden uitgekocht, een feit is dat er om deze teelt heen een vrij grote vrije ruimte moet blijven bestaan.
Desgevraagd om nog ergens anders opnieuw te moeten beginnen was het antwoord dat dit niet aantrekkelijk zou zijn, al was het maar omdat de wijnstokken na de nieuwe start pas weer na 3 jaar bruikbaar vrucht dragen.

Advertentie