Zeewolde

World Scout Jamboree Scouts verblijven op Campus Universiteit

Door de komst van de tyfoon moesten alle scouts in Zuid Korea het kamp opbreken van de World Scout Jamboree. Vervolgens moesten de 50 000 scouts worden ondergebracht op andere locaties rondom Seoul.

Scouts van enkele andere landen waren al vertrokken maar onder andere het Nederlandse kamp vertrok 8 augustus. In alle vroegte, vanwege de hitte overdag werd alles afgebroken, toen dat eenmaal was gebeurd werden zij in 2000 bussen onder politiebegeleiding naar Seoul verplaatst. De regering stelt allemaal middelen en locaties beschikbaar. Er komt een alternatief programma om ook de laatste dagen nog activiteiten te hebben voor de scouts want ze komen niet eerder naar huis. Het Nederlandse contingent blijft zo veel mogelijk bij elkaar in de buurt voor het verblijf en zijn verhuisd naar 4 verschillende locaties.

scouts met bussen naar nieuwe locatie in korea

De troep Stadsreus met scouts uit Zeewolde verblijft op Suwon Universiteit ten zuiden van Seoul. De universiteit ontving de scouts met een welkomstcomité. De scouts verblijven in kamers van 2 tot 8 personen met bedden en bureautjes en met goed en schoon sanitair op de studentenkamers.

Meteen 9 augustus zijn er alweer locaties bezocht door de scouts uit Zeewolde, onder andere de KIA fabriek, een Koninklijke begraafplaats en Botanische tuinen. De scouts maken het goed.

De sluiting van de World Scout jamboree blijft ook gewoon staan, alleen zal deze in een stadion in Seoul worden gehouden.

Advertentie