Zeewolde

Zeewolde biedt plek voor liefdesslotjes

Aan de hekjes op het plein achter de bibliotheek hangen momenteel veel liefdesslotjes. “Hiervoor hoef je echt niet naar het buitenland; het kan ook gewoon in Zeewolde”, zegt bedenker Wilco van Leeuwen.

Een liefdesslot is een slot waarmee geliefden, gezinnen en vrienden symbolisch hun liefde betuigen aan een ander. Daarom is er achter de bibliotheek in Zeewolde, net zoals in onder andere Parijs een plek waar je liefdesslotjes op kan hangen. “Ik had dit idee al twee jaar in mijn hoofd en had nu de perfecte locatie gevonden”, zegt Wilco van Leeuwen, eigenaar van De Leeuw Snacks.

Zeewolde biedt plek voor liefdesslotjes

Dit weekend krijgen klanten bij een bestelling bij De Leeuw Snacks een slotje cadeau. Vanaf dinsdag kunnen klanten er één kopen bij hun bestelling; een slotje kost € 2,50, waarvan € 1,25 rechtstreeks naar AED Zeewolde gaat.

“Het slaat enorm aan. Iedere dag komen er wel slotjes bij.” Wilco hoopt hiermee “een extra lovebridge” te kunnen realiseren. “Het zou toch fantastisch zijn als er mensen van heinde en ver naar Zeewolde komen om er één op te hangen.”

Advertentie