Zeewolde

Zeewolde Endurance gastheer van Militair kampioenschap

De organisatie van de Zeewolde Endurance, die op 24 en 25 juni diverse triathlondisciplines organiseren vanaf het Gemeentehuisplein en de Aanloophaven , hebben een delegatie van de Nederlandse Defensie sportafdeling ontvangen.

Eerste aanleiding was het organiseren van het Nederlandse Militaire Kampioenschap (NMK) triathlon op vrijdag 24 juni over de afstanden van een sprint (1/8) en een Olympic Distance (OD).

Het NMK Triathlon is al bijna 30 een Flevolandse aangelegenheid. In beginsel was Dronten de uitverkoren locatie, in latere jaren werd er verkast naar het omheinde terrein van FlevOnice in Biddinghuizen. Door het faillissement van de langste openlucht schaatsbaan moest er een andere organisatie gevonden worden, waarbij het oog is gevallen op Zeewolde vanwege de goede naam die er in korte tijd opgebouwd is.

Zeewolde Endurance gastheer van Militair kampioenschap

Wereldkampioenschap

In tweede instantie wordt er gekeken naar een geschikte organisatie om volgend jaar het Militaire Wereldkampioenschap Militairen te beleggen. Daarom vindt er op 24 juni een 6-landen wedstrijd plaats, die als try-out zal dienen voor volgend jaar. Landen als Duitsland, Frankrijk en Estland zullen hun sterkste militaire atleten afvaardigen, waardoor de naam Olympic Distance (1500m zwemmen, 40km fietsen en 10 km hardlopen) eer aan gedaan zal worden, want diverse buitenlandse deelnemers hebben aan de Olympische Spelen van Beijing of Rio de Janeiro deelgenomen.

Politie

In de slipstream van de militairen zal in Zeewolde ook het Politiekampioenschap georganiseerd worden. Dit alles vindt plaats voorafgaand aan de Scholierentriathlon, al jarenlang ook een sterk bezet onderdeel van de Endurance op vrijdag.

Advertentie