Zeewolde

Zeewolde in beeld bij defensie voor vestiging kazerne

Het Ministerie van Defensie ziet Zeewolde als mogelijke locatie voor een nieuwe kazerne. Dat laat het college van burgemeester en wethouders van Zeewolde maandag weten. Defensie onderzoekt op dit moment meerdere locaties op een centrale plek in Nederland. Het is nog onduidelijk welke locatie Defensie in Zeewolde op het oog heeft en om welke eenheden het zou gaan.

In het najaar wordt er meer bekendgemaakt over de mogelijke plannen. "Het college wacht de verdere ontwikkelingen met belangstelling af", laat de gemeente weten. Volgens Omroep Flevoland is er nog geen standpunt ingenomen door de gemeente. 

 

Besluit aan het kabinet

Uiteindelijk is het aan het kabinet om een besluit te nemen en met een voorstel te komen. De gemeente zegt met inwoners en het bedrijfsleven in gesprek te gaan mocht Zeewolde worden gekozen als locatie.

Defensie schreef afgelopen mei in een brief aan de Tweede Kamer dat het op zoek is een nieuwe locatie voor een kazerne omdat huidige kazernes verouderd zijn en het verschillende eenheden die veel moeten samenwerken bij elkaar wil kunnen plaatsen.

 

Advertentie