Zeewolde

Zeewolde neemt voorplein mee bij afmaken Baken

De nieuwbouw van sportcomplex Het Baken is nog in volle gang en wanneer de gemeenteraad op 16 december haar goedkeuring geeft, zal ook het voorplein worden aangepakt. Donderdag werd het voorstel in een digitale meeting gepresenteerd.

Het huidige parkeerterrein is verouderd en voldoet deels niet meer aan de eisen, de situatie van de aanrijroute van de fietsers is veranderd en het voorplein wordt groter door een andere ligging van de nieuwbouw, legt wethouder Ewout Suithoff uit. Na een gehouden enquête onder omwonenden en vaste gebruikers van het sportcomplex is gekozen voor een “functioneel en prettig” voorplein. “Het moet voelen alsof het een beetje van ons allemaal is.”

Zeewolde neemt voorplein mee bij afmaken Baken

Het voorplein aan de westzijde van het Baken moet ruimte bieden voor voldoende parkeergelegenheid (waarvan ook invalideparkeerplaatsen en parkeerplaatsen voor elektrische auto’s), een fietsenstalling, een picknickveldje, een speelterrein en voldoende groen. Het leerlingenplein en de leerlingenentree komen aan de oostzijde, waar een aparte ingang is voor het Baken.

Het vernieuwde voorplein, waarvoor een krediet van € 280.000,- gevraagd wordt aan de raad, moet volgens plan met het sportcomplex in juni 2022 opgeleverd worden.

Advertentie