Zeewolde

Zeewolde vertegenwoordigd tijdens Nationaal Jeugddebat

Op 15 april vindt in Den Haag het Nationaal Jeugddebat plaats. Deze wordt georganiseerd door de Nationale Jeugdraad (NJR).
NJR ziet zichzelf als de springplank van de nieuwe generatie. Zij willen iets betekenen voor de wereld. Klein beginnen en groots worden.
Een van de projecten die zij aanpakken is het organiseren van het Nationaal Jeugddebat.
Nationaal Jeugddebat

Tijdens voorrondes die provinciaal worden gehouden kunnen jongeren tussen 12 en 18 jaar debatteren over bepaalde onderwerpen. Uit deze voorrondes worden vertegenwoordigers gekozen die vervolgens naar Den Haag gaan om landelijk te het debat te voeren.

Vanuit Flevoland zijn er 9 jongeren die naar Den Haag gaan. 3 daarvan komen uit Zeewolde. Matteo, Rens en Austin zullen komende maandag hun standpunten vertegenwoordigen. Allen zitten zij in een andere “fractie”. De fracties worden samengesteld met vertegenwoordigers uit de verschillende provincies waarin zij verschillende onderwerpen behandelen. Zo behandelt de “rode fractie” van Matteo 'jongeren en democratie'. Dus hoe kunnen jongeren betrokken worden bij de politiek. Zij zullen daarover in debat gaan met Kajsa Ollongren.

De jongens gaan niet onvoorbereid naar de Tweede Kamer. Nadat ze geselecteerd waren tijdens het Provinciale jeugddebat hebben ze een voorbereidingsdag gehad in Utrecht en een voorbereidingsweekend in Limburg om daarna nog een generale repetitie in Utrecht te hebben.
Tijdens deze dagen leerden ze alle jongeren uit heel Nederland kennen die geselecteerd zijn en samen zijn ze aan de slag gegaan om een voorstel te schrijven voor landelijke politici. Competenties worden ontdekt en ook hoe je daarmee op elkaar kan inspelen.

Deze mannen zijn er klaar voor en zijn trots om maandag in Den Haag hun mannetje te staan en de ministers te overtuigen van hun standpunten!
Advertentie