Zeewolde

Zeewolde viert feest in 2024

Het bijzondere jaar 2024 voor Zeewolde komt steeds dichterbij, en daarmee ook de festiviteiten om het 40-jarig bestaan van de gemeente te vieren. Veel mensen hebben ideeën ingediend om dit te vieren. Sommige ideeën zijn makkelijk en goedkoop te realiseren, terwijl andere serieus geld kosten. Daarnaast moeten de activiteiten verspreid over het hele jaar plaatsvinden. En laten we niet vergeten dat voor veel evenementen vergunningen nodig zijn, die ook nog geregeld moeten worden.

Om alles in goede banen te leiden, was er op woensdagavond 29 november een bijeenkomst in het gemeentehuis voor alle plannenmakers. Na een welkomstwoord van burgemeester G.J. Gorter leidde projectleider Atie Eddink de avond.

Marko van der Schoot vertelde vervolgens aan de aanwezigen hoe ze subsidie konden aanvragen voor hun evenement. Er is €120.000 beschikbaar voor de ingediende ideeën, maar er is veel meer gevraagd dan dat. Dus niet alles kan worden gesubsidieerd, en in veel gevallen moeten de indieners zelf ook nog fondsen elders werven.

logo 40 jaar Zeewolde

De normale subsidieregels zijn van toepassing op de aanvragen, inclusief de verantwoording achteraf. Bart Vrieling informeerde de aanwezigen over de recent opgerichte Stichting Connect, die organisatoren kan helpen bij het vinden van aanvullende fondsen.

Trea van der Heide legde uit hoe vergunningaanvragen ingediend moeten worden en waar de formulieren te vinden zijn. Ook werden legeskosten en verzekeringen besproken.

Tot slot behandelde Wilma Koekoek de pr-aspecten van het grote feest. Binnenkort is er veel informatie te vinden op de website www.zeewolde.nl/40jaar. Er komt ook een magazine uit voor de huishoudens in Zeewolde. Vlaggen van 2 bij 1 meter zullen te koop zijn voor ongeveer €15. De zaal werd gevraagd of de voorkeur uitging naar de gemeentevlag of een vlag met het jubileumlogo op een achtergrond daarvan, maar de meningen waren verdeeld.

Op een groot vel papier stonden al geplande data voor verschillende plannen. Plannenmakers kunnen hier rekening mee houden bij het uitwerken van hun eigen ideeën.

Noteer alvast in uw agenda: van 27 mei tot en met 16 juni staat er een grote tent op het evenemententerrein. Daar zullen verschillende activiteiten plaatsvinden. De toegang is gratis. Er zullen schermen omheen staan, maar het plan is om het zwarte doek dat normaal gesproken deze hekken bedekt, te vervangen door oude foto’s uit de begintijd. Als u nog zulke foto’s heeft, kunt u deze sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Advertentie